Suomen nuoret kaatoivat Ruotsin nuoret – kaksinkamppailu Kanadaa vastaan valmiina alkamaan

31.12.2015 12:00

Suomen nuorten murskaava meno jatkui ringeten MM-näyttämöllä, kun vuoden viimeisenä päivänä joukkue kaatoi Ruotsin nuoret maalein 27-0.

 

Suomalaiset aloittivat pelin tuloksellisesti totutun vahvasti ja iskivät ottelun ensimmäiseen erään kahdeksan maalia. 

 

Toisessa erässä meno oli vielä hurjempaa, kun kotijoukkue mätti peräti 11 osumaa. Joukkueen päävalmentaja näki kuitenkin otteluun lähdössä myös puutteita.

 

- Jälleen kerran aamupelissä näkyi kankeutta ensimmäisessä erässä. Alussa liikkeellelähtö kesti liikaa ja etäisyydet olivat liian pitkiä – sellaista pientä huolimattomuutta. Sitten, kun ottelu eteni, niin rengasvarmuus parani ja lopultahan se oli taas aika yhtä päätä. Vastustajan veskari oli hyvä ja vastassa oli puolustuskolmio, joten senkin suhteen saatiin hyvää sparria, Suomen päävalmentaja Jouni Levander kommentoi vuoden viimeistä koitosta.   

 

 

Nuorten suomalaisten ilotulitusta johtivat kapteeni Miranda Uusi-Kämppä (4+7=11) ja Hanna Ovaska (5+5=10).

 

- Meillä on välillä ollut vaikeuksia pitää vauhtia yllä, mutta nyt onnistuttiin siinä. Luisteltiin kunnolla ja saatiin kuvioita hiottua huomista varten, Ovaska kommentoi.

 

Uusi vuosi tuo mukanaan Suomen nuorille myös uudet, huomattavasti tähänastista kovemmat, haasteet. 

Perjantaina joukkue kohtaa alkusarjan viimeisessä ottelussa Kanadan nuoret, joita vastaan suomalaiset pelaavat myös lauantaina, sunnuntaina sekä tarpeen vaatiessa maanantaina President´s Poolin voitosta.

 

- Kaikki odotetaan näitä pelejä todella kovasti. Ollaan seurattu Kanadan pelejä ja yksilöitä, ketkä siellä ovat vaarallisimpia. Kanada tulee todella hanakasti kiinni, mikä tulee varmasti kaikille vähän uutena juttuna. Meidän aseet ovat luisteluvoima ja joukkuepeli, Ovaska spekuloi.

 

Kanadan nuoret ja Suomen nuoret ovat olleet alkusarjassa ylivertaisia, mutta joukkueiden keskinäisiä mittasuhteita on vaikea arvioida ennen ensimmäistä keskinäistä kohtaamista. Suomen päävalmentaja Jouni Levander on kuitenkin luottavainen omiensa iskukykyyn.

 

- Marginaalit meidän ja Kanadan välillä ovat pienet. Vastus on todella kova ja ennen kaikkea rengaskontrolli on kanadalaisilla todella huimalla tasolla. Kummankaan puolustusta ei ole testattu vielä kunnolla, eikä myöskään maalivahtipeliä, kun siellä tosissaan paineistetaan hommaa. En tiedä ollaanko ennakkosuosikkeja, mutta sanotaanko näin, että meille käy kaikki, Levander selventää.

 

Suomi U20 – Ruotsi U20 tilastot löydät täältä: https://ringette.torneopal.fi/taso/ottelu.php?otteluid=379280

 

Kuvia MM-turnauksesta löydät täältä: https://www.flickr.com/photos/ringette2010/page1