Suomen nuoret jatkoivat vakuuttavia otteitaan

29.12.2015 12:38

Suomen u20 maajoukkueen murskaava meno MM-näyttämöllä jatkui, kun joukkue löi tiistaina Tshekin maalein 32-0. Suomi ratkaisi ottelun heti ensimmäisessä erässä, jonka jälkeen lukemat olivat 11-0. Tämän jälkeen Suomen valmennus alkoi sekoittaa pelipaikkoja ja maalitahti tasaantui.

- Aamupelit on vaikeita pelejä, mutta kyllähän tämä yhden pään pelaamista oli. Kunnia pitää antaa kyllä kaverin maalivahdille, joka esitti välillä ihan huikeita pelastuksia. Lähdettiin vähän sekoittamaan alun jälkeen pakkaa ja annettiin puolustajien kokeilla hyökkäyspäässä ja toisin päin, Suomen nuorten päävalmentaja Jouni Levander kommentoi.

Suomi laukoi ottelussa peräti 171 kertaa. Tehot jakautuivat myös tasaisesti, sillä vain kolme kenttäpelaajaa jäi ilman pistemerkintöjä tiistain pelissä.

- Hyvä, että saatiin tehtyä omia juttuja ja harjoiteltua Kanadaa varten. Maalien tekemisellä ja onnistumisilla on iso rooli, sillä ne nostattavat itseluottamusta, ottelussa kaksi maalia viimeistellyt Suomen puolustaja Emmi Merelä tiivisti.

Suomalaiset ovat mättäneet kahteen viimeiseen otteluun yhteensä 80 maalia ja sen myötä joukkueen pelaajat dominoivat myös pistepörssiä. Tiistain ottelussa 12 tehopistettä viimeistellyt Laura Kyllönen kohosi pistepörssin kärkipaikalle kolmen ottelun kokonaistehoilla 12+16=28.

Suomen urakka kisoissa kovenee kuitenkin koko ajan. Huomenna joukkue kohtaa USA:n torstaina Ruotsin nuoret ja perjantaina on edessä todella kova taistelu, kun vastassa on Kanadan nuoret.

- Tästä on hyvä lähteä loppuviikon kovempiin otteluihin. Faktahan on, että meidän puolustusta ei ole vielä kunnolla päästy testaamaan, mutta luotan että sekin puoli toimii. Se kovin testihän tulee olemaan Kanada, joka pelaa erityylisellä pelisysteemillä kuin me ja tuossa ottelussa marginaalit ovat todella pienet, päävalmentaja Levander ennakoi.  

Suomi – Tshekki –ottelun tilastot löydät täältä: https://ringette.torneopal.fi/taso/ottelu.php?otteluid=379259

Kuvia MM-turnauksesta löydät täältä: https://www.flickr.com/photos/ringette2010/page1