Kolme viikkoa MM-huumaan: ”Odotus on todella kova”

06.12.2015 17:41

Suomen ringettemaajoukkue viimeisteli kuntoaan itsenäisyyspäiväviikonloppuna Järvenpäässä. Kaksipäiväinen leiri oli joukkueen viimeinen tapaaminen ennen 27. joulukuuta starttaavia MM-kotikisoja.
 

Valmistautuminen tulevaan vuoden huipennukseen on sujunut kokonaisuudessaan mallikkaasti ilman vastoinkäymisiä, minkä myötä myös ilmapiiri maajoukkueen sisällä on mainio.


- Ilmapiiri on ehdottomasti hyvä ja yhteen hitsaantunut, mutta sitten toisaalta myös vähän odottava. Tiedostetaan että kisat on jo niin lähellä, että ajatukset tahtovat herkästi harhailla jo sinne. Tällä leirillä ollaan pidetty ketju- ja pakkiparipalavereita, sitten jäällä teema on ollut maalinteossa ja puolustuskolmion pelaamisessa. Toki edelleen se entistä yhtenäisemmäksi hitsautuminen on myös tärkeässä roolissa. Onneksi siinä ollaan jo hyvässä vaiheessa, päävalmentaja Timo Himberg kommentoi.


Joukkueen kapteeni Marjukka Virta odottaa kolmen viikon päässä siintäviä kisoja jo kovalla innolla. Nainen myös allekirjoittaa joukkueen hyvän ilmapiirin ja nostaa esiin sitä entisestään kohottavan viimeistelyleirin ”kevennyksen”.


- Odotus on todella kova. Itse kun on pelannut myös jääkiekkoa ja nyt taas keskittynyt entistä enemmän tähän ringetteen, niin kyllä se kisojen odotus kasvaa koko ajan. Tällaiset viimeistelyleirit oikein konkretisoi sen odotuksen, kun saadaan olla porukassa. Tällä leirillä meillä on ollut vielä uusien pelaajien kasteita, jotka nekin tekevät taas entistä yhtenäisemmäksi porukkaa.


MM-kisoissa Suomi pelaa the Sam Jacks Trophysta Kanadaa vastaan. Kokeneena pelaajana Virta luottaa oman pelin toimimiseen, mutta tuntee myös pohjoisamerikkalaisten metkut ja pitääkin sen noteeraamista tärkeimpänä tekijänä taistelussa maailmanmestaruudesta.


- Luulen että pelitaktiikka ja sen tyylinen puoli meillä tulee jo aika hyvin selkärangasta. Sitä pitää painottaa, että kuinka kovaa ne kanadalaiset oikeasti tulee. Sen tahtoo unohtaa vanhatkin maajoukkuepelaajat, että ero on valtava noihin kotimaisiin sarjapeleihin. Kanukkien tyyli pelata muutenkin on sellainen, että tullaan täysillä vastapalloon.


Ringeten SM-sarja jatkuu vielä kahden viikonlopun ajan ja varsinainen joulutauko jää pelaajilla lyhyeksi. Kotimaiset pelit toimivat kuitenkin Virran mukaan mainiona viimeistelynä kisoihin. Kolikolla on myös kääntöpuolensa, sillä kotimaisissa sarjaotteluissa viime hetken vastoinkäymisetkään eivät ole poissuljettu uhka.


-  Itse olen yksistä kisoista joutunut jäämään pois loukkaantumisen takia, niin kyllä sitäkin miettii. Luulen, että kaikki eivät varmasti edes mieti tuollaista asiaa, mutta ne kenellä on taipumusta sairastella tai ollut loukkaantumisia, niin varmasti sitä miettii. Ei sitä kuitenkaan peleissä huomaa. Niistäkin ennemmin saadaan hyvä vire ennen kisoja, Virta pohtii.