Ringettemaajoukkue leirillä Kisakalliossa

30.10.2015 18:47

Suomen ringettemaajoukkue viettää parhaillaan toiseksi viimeistä valmistautumisleiriään matkalla vuodenvaihteessa alkaviin MM-kotikisoihin.

Joukkue saapui Kisakallioon torstaina ja leiri jatkuu aina sunnuntaihin saakka. Kyseessä on ensimmäinen leiri lopullisella MM-kisa kokoonpanolla. Leirin ohjelmassa on kosolti harjoituksia, kuvaukset sekä vierailu lauantaina Helsingin messukeskukseen, jossa järjestetään Lätkä&Säbä –expot.

- Fiilikset on mainiot. Eilen ja tänään pari treeniä jo vedetty ja koko ajan se odotus ja innostus kasvaa, kun näkee miten hyviä pelaajia meillä on eri pelipaikoille. Projekti on tavallaan kaksi vaiheinen. Siinä ensimmäisessä osassa etsitään ja kartoitetaan millaisella ryhmällä lähdetään ja tämä on nyt sen toisen osan ensimmäinen leiri, kun joukkue on kasassa, päävalmentaja Timo Himberg kommentoi.

Käynnissä olevan leirin teesit ovat selkeät. Joukkueesta halutaan yhtenäinen ja jäällä keskitytään muutamaan pääteemaan.

- Teesit tälle leirille on yleisesti hitsautuminen tiiviiksi joukkueeksi. Jäällä karvauspelaaminen ja avauspelaaminen ovat ne pääteemat, Himberg selventää.

Myös joukkueen pelaajista huokui Kisakalliossa into ja tyytyväisyys.

- Mahtava fiilis olla täällä lajin parhaiden pelaajien parissa. Päästä treenaamaan ja tekemään töitä yhteisen tavoitteen eteen. Joukkue hitsaantui aika lailla hyvin yhteen jo valintaleireillä, joten nyt ennemmin viimeistellään ja kokeillaan vähän eri kokoonpanoja, jotta löydetään paras kombinaatio, puolustaja Annamari Tuokko kuvaili.