Huippuosaajien valmennuskirja julkaistiin tänään – Maajoukkuevalmentaja Kim Forsblom mukana

20.10.2015 17:00

Helsingissä vietettiin tänään painotuoreen Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu –kirjan julkaisutilaisuutta. Kirjaa ovat olleet kirjoittamassa monien eri urheilun alojen suomalaiset huippuosaajat, myös ringeten maajoukkueen valmentaja Kim Forsblom.

- Tämä on Suomen valmentajien 40-vuotisjuhlakirja. Kokonaisteos, jonka Suomen valmentajat ovat toimittaneet. Kirjassa aihealueidensa asiantuntijat ovat kirjoittaneet omat osuutensa ja niistä koostuu tämä kokonaisteos, Forsblom kertoo eepoksen taustoista.

Forsblom kirjoitti yhteisen luvun Seppo Pulkkisen ja Taru Lintusen kanssa. Oman osuutensa Forsblom rustasi tavoitteenasettelusta, mistä mies tekee myös parhaillaan väitöskirjaa ja omaa näin aiheesta vahvan tietotaidon.

- Tämä oli tosi mielekäs kirjoittaa. Aihe oli totta kai mielekäs, eikä ollut hirmu tarkkoja kirjoitusohjeita, eikä tarvinnut kirjoittaa tieteellistä tekstiä vaan nimenomaan käytännönläheisesti. Tämä oli mukavaa vastapainoa väitöskirjan teolle.

Forsblom nostaa omasta osuudestaan esiin muutamia tärkeimpiä pointtia.

- Nostaisin esiin; pääpaino ja keskittyminen toimintatavoissa, mitkä johtaa lopputulokseen. On äärettömän tärkeätä, että pelaajat otetaan mukaan tavoitteen asetteluun, jotta he pääsevät vaikuttamaan ja samalla sitoutuvat paremmin. Tavoitetta pitää myös kuljettaa koko ajan mukana. Sitä pitää seurata ja arvioida sen toteutumista tasaisesti.

Forsblomin mukaan suomalaisessa urheilussa riittää vielä paljon tehtävää tällä saralla. Ringeten maajoukkueella tavoitteenasettelu on kuitenkin jopa harvinaisen hyvässä kunnossa.

- Meillä on tietysti hyvä tilanne maajoukkueella, sillä varmasti kymmenen vuotta tavoitteenasettelu on kulkenut joukkueessa mukana. Pelaajat arvioivat jokaisella leirillä omia tavoitteitaan ja niiden saavuttamista. Tämän jälkeen asetetaan seuraavalle jaksolle uusia tai ellei edellisiä ole saavutettu, niin tavoitellaan niitä.