Maajoukkueet MM2016-kilpailuihin on valittu

10.09.2015 00:00

Ringeten Naisten ja Nuorten maajoukkuevalinnat tuleviin kotikisoihin on tehty. Naisten Maajoukkueeseen on valittu kuusitoista kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Naisten Maajoukkueen päävalmentajan Timo Himbergin mukaan valinta oli vaikea, sillä osaavia pelaajia jäi myös kisajoukkueen ulkopuolelle. Joukkueen kokoonpanossa on sopivasta kokemusta, mutta myös nuoruuden nälkää, sillä ensikertalaisia on mukana kahdeksan.

 

Riikka Häyrinen on kokenut maajoukkuepelaaja, mutta edelleen hän kertoi kyyneleen nousseen silmäkulmaan kun puhelinsoitto tuli että sinut on valittu maajoukkueeseen. Häyrinen kuvaa joukkuetta tasapainoiseksi ja osaavaksi. Ensikertalaiset tuovat joukkueeseen uutta liikettä ja yllätyksellisyyttä.

 

Pauliina Auvinen on naisten maajoukkueen ensikertalaisia. Puhelinkeskustelu valmentajan kanssa maajoukkueeseen pääsemisestä oli tunteellinen ja tunnetila säilyy vielä pitkään mielessä. Auvinen totesi että yksi tavoite on saavutettu, mutta syksy pitää vetää täysillä ja kehittää omaa osaamistaan. Tavoitteena on saada peliaikaa ja tulla yhä taitavammaksi pelaajaksi.

 

Maajoukkueen valintaleiri pidettiin viime viikonloppuna Kisakallion Urheiluopistolla ja Himbergin mukaan ryhmä vaikutti hyvähenkiseltä ja kiinteältä. Testitulosten perusteella pelaajien urheilullisuus on mennyt merkittävästi eteenpäin ja pyörätestitulos olikin kaikkien aikojen paras. Himbergin mukaan valmennusjohdolla on luottavainen mieli joukkueeseen ja hän kutsuukin kaikki katsomaan laadukasta ja nopeaa ringetteä vuodenvaihteessa Helsingin Jäähalliin.

 

Naisten maajoukkueen kokoonpano

Maalivahdit
Maria Perkkola 

Camilla Kortesniemi 

Ilona Nurmi
Puolustajat

Annamari Tuokko 

Katariina Kurikko

Mira Sydänmaa

Hanna Ropanen

Kaisa Viren

Pauliina Auvinen
Hyökkääjät
Marjukka Virta
Siiri Kallionpää

Susanna Tapani

Fanny Impilä

Riikka Häyrinen

Tanja Eloranta

Anne Pohjola

Elina Tahvanainen

Jenni Viinamäki

Tiia Juvonen

 

Alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluu kuusitoista kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Joukkueen päävalmentaja Jouni Levanderin mukaan joukkue on pelillisesti erittäin taitava ja monipuolinen sekoitus sekä kokemusta että ensikertalaisia. Edellisissä MM-kisoissa North Bayssa Kanadassa vuonna 2013 mukana olleita pelaajia on joukkueessa viisi kappaletta. Joukkueeseen on haettu roolituksien kautta sekä yleispelaajia että pelipaikkansa spesialisteja. Helsingin MM-kisat tulevat olemaan U20 maajoukkueen osalta kaikkien aikojen laajimmat. Suomen U20 maajoukkueen lisäksi President’s Trophya tavoittelee Kanadan U21 maajoukkue, Ruotsin U20 ja Ruotsin naisten maajoukkue, USAn maajoukkue, sekä ensimmäistä kertaa MM-kisoihin osallistuvat Tsekki ja Slovakia.

 

U20 joukkueen kokoonpano

Maalivahdit
Roosa-Mari Heikkinen
Annika Niskanen
Heidi Kokkonen
Puolustajat
Anniina Elo
Emmi Isakkson
Jasmin Kiiski
Krista Lindström
Emmi Merelä
Veera Nikkola
Hyökkääjät
Hanna Ovaska
Niina Piiroinen
Nea Sipola
Nea Tervala
Miranda Uusi-Kämppä
Maija Väyrynen
Fanni Elo
Ella Hellsten
Ann-Sofie Karlsson
Laura Kyllönen

 

MM-kilpailut alkavat sunnuntaina 27.12.2015 ja ne pelataan Helsingin jäähallin areenoilla. Suomi on hallitseva maailmanmestari sekä naisissa että nuorissa.