Tie Huipulle –tapahtumassa laatua ja ennakkoluulottomuutta

02.02.2015 00:00

Vantaan Tikkurilassa järjestettiin kuluneena viikonloppuna jokavuotinen alue- ja maajoukkuetapahtuma. Tapahtumaan oli kutsuttu lahjakkaimmat ringeten pelaajat. Tapahtuma oli samalla lähtölaukaus MM2016 kotikisoihin, jotka pelataan Helsingissä ensi vuoden vaihteessa. Nuorten  ja naisten maajoukkueiden otteluiden lisäksi pelattiin valtakunnallinen U17 Aluejoukkueturnaus, jonka voitti Team Salla Kyhälä.

Naisten maajoukkue pelasi kaksi peliä viikonlopun aikana. Katsomo oli tyytyväinen näkemäänsä, sillä peleissä oli laatua ja vauhdikkuutta. Jokainen kentällä ollut pelaaja tiesi, että nyt pelataan tosissaan maajoukkuepaikoista ja se näkyi kentällä. Eräs pitkäaikaisista ringettefaneista totesikin, että näin laadukasta peliä ei ole tänä vuonna nähty Ringeten pääsarjassa.


 

Tie Huipulle –tapahtuma on se paikka, jossa pelaajat voivat oppia toisiltaan ja fanit pääsevät katsomaan maailman parasta ringetteä. Kanadan maajoukkuevalmentajat Barb Bautista ja Lorrie Horne olivat myös paikalla scouttaamassa maajoukkueidemme vahvuuksia ja heikkouksia tulevia MM2016 kisoja varten ja kehuivat tapahtumaa. Erityisesti he nostivat esille Tie Huipulle –ohjelman, jonka avulla nivotaan yhteen U17  sekä nuorten- ja naisten maajoukkuetoiminta.


 

Naisten päävalmentaja Timo Himberg hehkutti Team Bluessa pelanneen Susanna Tapanin taitoa kapteenina ottaa vastuuta koko kentän alueella. Tapani yhdessä Tiia Juvosen kanssa olivat ratkaisijoina sunnuntain ottelussa, kun Blue vei voiton Team Whitesta numeroin 6-5.


 

Salla Kyhälä oli mukana ainoastaan sunnuntaina, mutta herätti huomiota sekä katsomossa että kentällä. Kyhälä pelasi rutiinilla ja osoitti edelleen olevansa kova tekijä kentällä. Ottelun jälkeen aulassa kävi kova kuhina, kun nuoret pelaajat odottivat Kyhälän nimikirjoituksia.Nuorten maajoukkue vanhemman ikäluokan komennossa

U19 maajoukkueen ottelu Team White -96 - Team Blue -97 päättyi lukemiin 11-5. Ottelun alku oli vanhemman Team White -96:n hallintaa ja joukkue karkasi nopeasti 2-0 johtoon. Kun haastajana otteluun lähtenyt Team Blue -97 sai pelin juonesta kiinni, alkoi joukkueen yhteispeli toimia ja joukkue sai luotua painetta ja useita hyviä maalintekotilanteita vastustajan päätyyn. Toinen ja kolmas erä mentiin Team White -96:n komennossa, kun taas neljäs erä oli tasaista vääntöä.

Team White -96:n pistenikkareina häärivät Fanni Elo (2+3) ja Ann-Sofie Karlsson (1+4), ja Fanni Elo palkittiin joukkueen parhaana. Team Blue -97:sta oivalla pelipäällä olivat Jasmin Kiiski (2+0) ja Henna Mantere (1+2) sekä joukkueen parhaana palkittu Ella Hellsten.

U17 Aluejoukkueturnaus päätti aluejoukkuekauden

Perinteinen U17 Aluejoukkueturnaus pelattiin myös viikonloppuna Vantaalla Tie Huipulle –tapahtumassa. Tällä kaudella toiminnassa mukana ovat olleet 1998 ja 1999 syntyneet pelaajat. Turnaus on yksi neljästä aluejoukkueen leiritapahtumista. Kauden aikaisemmilla leireillä on keskitytty harjoitteluun ja nyt tietysti pelaamiseen.


U17 Aluejoukkueturnaus oli erittäin tasainen ja ennakko-odotuksiin nähden yllätyksellinen. Turnauksen alussa molemmat nuoremmat -99 joukkueet voittivat kaikkien yllätykseksi vanhemmat -98 joukkueet omissa peleissään. Tätä kautta turnaukseen saatiin heti erilaista sähköä. Muutenkin turnauksessa nähtiin ennakkoluulotonta ja taitavaa pelaamista. Hyvällä omallatunnolla voidaan sanoa että maajoukkueiden tulevaisuus on hyvällä pohjalla.


Team Kyhälä
 


Team Pohjola
 


Team Ojaranta

Turnauksen voittoon ylsi Team Salla Kyhälä jossa viilettivät Suomen itäpuolen seurojen 1998 syntyneitä pelaajia. Turnauksen eri joukkueiden arvokkaimpina pelaajina valittiin:
Team Salla Kyhälä,  Hanna Minkkinen, Helsinki Ringette
Team Petra Ojaranta,  Henni Isaksson, RNK Raisio
Team Anne Pohjola,  Elli Männikkö, Shakers Kerava
Team Kirsi Pukkila,  Taru Kylä-Kaila, Laitilan Jyske

Kuvat Jouni Valkeeniemi ja Salla Mäkelä