Ei meil mittään uutissi olis?

04.04.2023, TuTo Ringette


Kuva: Erika Lampi /Lampi Media 

No, onhan meillä. Kuten jotkut ovat ehkä huomanneet, kulunut kausi on tuonut toimintaamme muutoksia: Turun Ringeten sijaan seurasarakkeessamme on vuodenvaihteen jälkeen lukenut TuTo Ringette. Syitä tähän on useampia, mutta niistä ehdottomasti tärkein piilee resursseissa.

Jo useamman vuoden ajan olemme kärvistelleet puun ja kuoren välissä, koska pienenä, täysin vapaaehtoistoimin pyörineenä yhdistyksenä emme ole enää aikoihin pärjänneet kotikaupunkimme lisenssiperustaisessa jäänjaossa niin, että olisimme toimintaamme voineet järkevällä tavalla (lue: sisähalleissa) jatkaa. Lisäksi tänä päivänä esimerkiksi tukien hakeminen ja toiminnan kehittäminen ovat niin isoja ja aikaa vieviä projekteja, että niistä selviäminen muiden seuratöiden ja palkkatyön ohella on osoittautunut seuramme pienelle mutta tiiviille aktiiviporukalle ylivoimaiseksi. Vaikka seuralla on pitkä historia, uusia tai vanhoja vapaaehtoisia seuratoiminnan kehittämiseen tai tukemiseen ei ole tahtonut löytyä.

Kuten tiedetään, Turun Ringette on ollut Suomen vanhin erillinen ringetteseura ja olemme edelleen historiastamme ylpeitä. Seurojen yhdistyessä meille on erittäin tärkeää, että Turun Ringette tulee jatkossakin näkymään osana TuTo Ringetteä. Yhdistyminen on silti ollut meille myös haikea prosessi, joka vieläkin on hieman kesken. Sen seurauksena joudumme muun muassa hakemaan uudelleen Valon Tähtiseura-tunnuksia toiminnallemme. Toki linjaukset ovat meillä edelleen olemassa, joten varsinaiseen käytännön toimintaamme seurojen yhdistyminen ei tältä osin vaikuta mitenkään.

Kuten sanottu, yhdistyminen on tarjonnut meille mahdollisuuden pelata ringetteä Turussa, suomalaisen ringeten syntysijoilla. Seurallamme on vahva tahtotila kehittää ringetteä Turun seudulla, ja kasvattaa TuTosta elinvoimaisin ringetteseura alueellamme. Jo tämä kausi on tuottanut tulosta, sillä Ringettekoulussamme on alueellamme mitattuna lisenssejä huippumäärä, yli 35! Minijoukkueemme (F, E ja D) ovat yhtenäisiä ja lapset ja nuoret hyvin sitoutuneita toimintaan. Lisäksi meillä on kova luotto siihen, että ensi kaudella meillä olisi lähes 10 vuoden tauon jälkeen joukkue myös C-junioreissa. Naisten harrastejoukkueemme porskuttaa jo yli 10 vuotta jatkunutta taivaltaan aluesarjassa. Ilahduttavaa on ollut myös huomata, miten matalan kynnyksen ringetteporukkamme Ringettepartio on koronasta huolimatta kasvanut vuosi vuodelta ja jatkaa nyt toimintaansa ilman hanketukea. Harrastajia siis riittää!

Kevään aikana olemme hahmottelemassa emoseuramme aloitteesta ringetelle strategiaa ja tavoitteita seuraavalle viidelle vuodelle. Tuntuu hienolta saada arvostusta taholta, joka on aiemmin näyttäytynyt meille vain kilpailijana. Meidät on otettu hyvin vastaan ja mielipiteitämme on kuunneltu, vaikka muistettavaa ja opastettavaa lajin pariin on ollut paljon, ja työ jatkuu edelleen. Tunnemme toimintaympäristömme, ja tiedämme, että työ ringeten kasvattamiseksi seudullamme ei tule olemaan helppoa.

Olemme kevään aikana joukkueidemme ja ryhmiemme toiminnan ohella esitelleet somessa erinomaisia valmentajiamme, joista kaikilla on jykevä pelaajatausta ja paljon osaamista. Yhteistyö seuramme sisällä toimii hyvin, ja ilahduttavasti hyvä fiilis on tarttunut myös lasten vanhempiin, jotka tätä nykyä ylläpitävät myös joukkueidemme sometilejä. Olemme ylpeitä joukkueistamme ja jokaisesta harrastajastamme. Olemme iloisia myös siitä, että vuosien varrella meidän joukoistamme on pelaajien ohella kasvanut useampia tälläkin hetkellä alueellamme viheltäviä tuomareita ja muita lajiaktiiveja. Se kertoo siitä, että ulkoisista muutoksista huolimatta meillä on hyvä olla ja harrastaa omista lähtökohdistaan käsin, juuri sellaisena kuin on.

Nähdään kaukaloissa ja niiden laidoilla taas kaudella 2023–2024!

Terhi Pinomäki

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne