Mitä ringette on antanut?

23.02.2023, Luki-82 edustusjoukkue

Kuva: Timo Kupiainen 

 

Monella meistä on takana ringettevuosia jo reilusti yli kymmenen. Mikä on se asia, joka saa aina kausi toisensa jälkeen jatkamaan pelaamista?

Ringette antaa mukavasti vastapainoa muulle elämälle, koululle ja töille. Kun pääsee jäähallille, muut asiat unohtuvat nopeasti. Ringeten pelaaminen on opettanut toimimaan ryhmässä ja tulemaan toimeen hyvinkin erilaisten ihmisten kanssa. Se on myös opettanut tekemään ahkerasti töitä yhteisten tavoitteiden eteen. Nämä taidot ovat tärkeitä myös muussa elämässä.

Ottelut sisältävät suuren määrän tunteita, niin positiivisia kuin negatiivisiakin. Iloitsemista, pettymistä, jännitystä ja erittäin paljon muita tunteita. Mikä onkaan sen parempi fiilis kun tiukan pelin jälkeen, joka on yhdessä pystytty kääntämään voitoksi. Toisaalta hävityn pelin jälkeen olo voi olla erittäin harmistunut ja epäonnistunut. Esimerkiksi nämä tunteet tekevät ringeten pelaamisesta mielekästä, monipuolista ja merkityksellistä.

Pelit ja harjoitukset ovat opettaneet pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä. Uusia taitoja harjoitellessa on pakko olla sinnikäs ja ymmärtää, että kukaan ei ole mestari syntyessään. Samalla on myös pakko hyväksyä se, että uutta opetellessa tulee tehtyä virheitä. Vaikka toisinaan se voi tuntua melkein maailmanlopulta, ringette on opettanut kääntämään epäonnistumiset voimavaraksi.

Tämän kaiken vastapainona on kuitenkin onnistumiset. Se, kun onnistuu asiassa, jota on harjoitellut pitkään. Se, kun näkee toisen onnistuneen suorituksen. Juuri nämä hetket auttavat jaksamaan tulla jäähallille aina kerta toisensa jälkeen.

Kaikista parasta on kuitenkin se, että kaiken tämän pääsee kokemaan joukkueena. Kauden aikana jäähallilla ja pelireissuilla tulee vietettyä niin paljon aikaa, että joukkueesta muodostuu melkein kuin toinen perhe. Vaikka kaudet ja joukkueiden kokoonpanot vaihtuvat, samassa joukkueessa pelaaminen voi synnyttää hyvinkin vahvoja siteitä ja samalla syntyä elinikäisiä ystävyyksiä.

Vaikka ringette ottaa paljon, antaa se kuitenkin moninkertaisesti enemmän takaisin. Joukkueeseen kuuluminen, uuden oppiminen ja yhdessä onnistuminen ovat juuri ne syyt joiden vuoksi ringette on tärkeä asia meille.

Kirjoittanut joukkueen maalivahti Riina Varjola.

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne