Joukkue isolla J:llä

04.02.2023, Kangasniemen Palloilijat, KaPa-51


Kuva: Mari Marttinen 

Minun ringetteharrastus alkoi 6-vuotiaana ja olen pelannut nyt noin 12 vuotta. Pelaan tällä hetkellä toista kautta KaPa-51 Edustusjoukkueessa Ykkössarjassa. Valmennustaustaa minulla on ehtinyt kertyä jo useamman vuoden ajalta, mutta tällä kaudella olen päässyt testaamaan valmennustaitojani todenteolla. 

Kangasniemeläinen D-juniorijoukkue pelaa nyt toista kauttaan Etelä-Suomen D-sarjassa. Joukkue koostuu eri-ikäisistä pelaajista, joista vanhimmat ovat yläasteella ja nuorimmat viettävät viimeistä vuottaan ala-asteen parissa. Itse hyppäsin mukaan joukkueen toimintaan syksyllä 2021 ja nyt olen vajaan kahden kauden ajan seurannut joukkueen menoa. Tällä kaudella toimin joukkueen päävalmentajana, joka on suonut minulle ainutkertaisen mahdollisuuden kehittää niin joukkueen pelaamista kuin omia valmennustaitoja. On ollut mahtavaa seurata ja havaita pelaajien kehitystä yksilöinä sekä joukkueena. 

Tämä joukkue on kuluneen kauden aikana hitsautunut yhteen ja yhdessä tekemisestä huokuu aito ilo ja innostus lajia kohtaan. Hallille tullessa vastassa on aina energiaa täynnä oleva joukkue, jolta eivät jutut lopu kesken. 

“Meidän joukkueen tunnistaa äänestä. Missä me, siellä melua ja naurua!” kuvailee joukkueen toinen varakapteeni Kerttu Laitinen.

Ringeten kautta saadut ystävät ovat ystäviä myös pelikentän ulkopuolella. Moni meidän joukkueen pelaajista onkin löytänyt ringeten pariin ystävien tai sisarusten kautta. Pelaajat kertovatkin, että parasta ringetessä on ystävät ja heidän kanssaan pelaaminen. 

“Parasta ringetessä on se, että se saa hyvälle mielelle ja jäähallilla voin unohtaa kaikki huolet ja pystyn vain nauttimaan pelaamisesta. Yksi parhaista asioista on myös ringeten kautta saadut tärkeät ystävät.” kertoo Matilda Vehmala.

Voin todeta, että tämä joukkue on joukkue isolla J:llä. Positiivisuus, toisten kannustaminen ja valtavan suuri taistelutahto ovat tämän joukkueen ehdottomia vahvuuksia.  Pelaajat kuvailevatkin joukkuetta sanoilla: Yhtenäinen, Periksiantamaton, Energinen, Huumorintajuinen ja Ainutlaatuinen. 

 

Helmi Huikko,
KaPa-51 D-joukkueen päävalmentaja, KaPa-51 Edustusjoukkueen pelaaja

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne