Mitä voi saavuttaa yhtälöllä ””Pieni paikkakunta + ”marginaali” laji”?

01.02.2023, BLD Ringette


Kuva: Lennart Petrell 

BLD toimii Valkeakoskella, juuri sopivasti Tampereen lähettyvillä ja kuitenkin lyhyen matkan päässä Forssasta. Sijainnin lisäksi etuina voidaan listata myös;

Haasteitakin toki mahtuu mukaan, se on rehellistä todeta. Ehkä merkittävin on potentiaalisten harrastajien määrä, joita pienemmällä paikkakunnalla on vähemmän. Tähän olemme kokemuksemme pohjalta todenneet parhaimmaksi vastalääkkeeksi seurojen välisen, avoimen yhteistyön niin Ringeten kuin muiden lajien kanssa. Tämä tukee seuran toiminnan ohella monipuolista urheilua, joka luo vahvaa pohjaa tulevaisuudelle. Sen sijasta, että sulkisimme nuorilta ovia rajaamalla harrastamisen yhden lajin pariin, mahdollistamme nuorille enemmän mahdollisuuksia myös myöhemmällä iällä useamman lajin harrastamiseksi. Kuinka monipuolinen pelaaja onkaan, kun Ringeten lisäksi viikkoon kuuluisi esimerkiksi Cheerleading, jalkapallo taikka koripallo?

Mitä pidemmälle saamme pelaajat viihtymään, sitä kirkkaampi tulevaisuus on monestakin näkökulmasta. Näin pieneltä paikkakunnalta suurta maailmaa katsellessa tulee entistä tärkeämmäksi se, että pelaaja kokee seuran tukevan häntä ja hänen kehitystään.

Toisinaanhan voikin käydä niin, että omassa joukkueessa on useampi maalivahti, kun toisaalla tilanne voi olla päinvastoin. Avoimella yhteistyöllä ja pelaajien parasta ajatellen myös tällaiset tilanteet ratkeavat.  Kuten kuluvalla kaudella olemme saaneet todistaa;

Nämä kolme reipasta nuorta pelaavat molempien joukkueiden kanssa. NoU:n kanssa yhdessä suunniteltu maalivahtilistaus toimii kaikille selkeänä runkona kaudelle. Lisäksi yksi maalivahdeista pelaa tarpeen mukaisesti REO:lla FOPS:n C-joukkueen sarjapeleissä. Näin kaikilla kolmella joukkueella, seurasta riippumatta on optimaalinen kokoonpano peleissä sekä kolme maalivahtia saa optimaalisen määrän harjoitusta sekä peliaikaa kauden aikana, kaikki voittavat.

Seurana uskomme vahvasti siihen, että panostamalla erityisesti niihin asioihin, jotka ovat aina pelaajan parhaaksi – kantavat ne hedelmää tulevaisuudessa. Näitä asioita ovat muun muassa valmentajien aktiivinen kouluttaminen, vapaaehtoisten huomioiminen, seurojen välinen yhteistyö sekä seuran sisäinen yhteistyö.

Kuluvalla kaudella BLD:llä ei ole virallisesti ”omaa” C-joukkuetta sarjassa, mutta suurella ylpeydellä kannustamme FOPS:n C-joukkuetta, johon viime vuoden C-pelaajamme saivat pelipaikan. Näin toisinaan voi käydä, aina ei riitä rahkeet yksin. Siitäkin huolimatta, että pelaajat siirtyivät toisen seuran pelaajalistoille, haluamme kasvattiseurana tukea heidän harrastustaan ja meille onkin kunnia asia saada treenata heidän kanssaan kotihallissamme muutaman kerran viikossa. Onhan koulupäivän jälkeen lyhyempi matka Wareenaan kuin Forssaan, jää enemmän aikaa tärkeisiin koulutöihin.

Tilastollisia faktoja BLD:stä kasvattiseurana viime vuoden saavutuksista;

U18 Maajoukkueleirillä joulukuussa 2022, 5 pelaajaa

Timanttileiri 2007 syntyneille, 4 pelaajaa

C-SM pronssijoukkueessa 2 pelaajaa

B-Sarjan pronssijoukkueessa 9 pelaajaa

Yli 100 aktiivista pelaaja/harrastajaa

Vuosi 2023 on alkanut myös tilastollisesti katsottuna upeasti!

D-ikäisten MiniGames – suurturnauksessa seurastamme oli kaksi joukkueellista pelaajia mukana, haastamassa sekä kilpakumppaneita, että ennen kaikkea itseään. Vanhemmat pelaajat taistelivat sunnuntaina pronssista ja taipuivat viime hetkillä neljänniksi. Nuoremmat vasta ensimmäistä D-kauttaan pelanneiden joukkue, jossa kokoonpanossa oli mukana kaksi NoU:n D:n pelaajaa kanssamme, pelasi sunnuntaina jatkolohkossaan voittaen kaikki pelit ja sijoittuen koko turnauksen 9. sijalle.  

Turnaustunnelman siivitti upeasti alkuun yhteistyökumppanimme, Valkeakosken Silkkipaino, näyttävissä turnauspaidoissa pelikin kulki iloisin mielin. Seurastamme on jälleen lähdössä Kohti Unelmia- minigamesturnaukseen kaksi joukkuetta, itse suunnittelemillaan pelipaidoilla tiätty!

Pelaajamäärän sekä pelaajien kehittyessä huikeaa vauhtia tulevia kausia voidaan Valkeakoskelta suunnitella luottavaisin mielin – yhteistyössä pelaajien, seurojen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Voinkin suurella ylpeydellä kertoa olevani mukana tämän seuran toiminnassa – ja tällä tiellä on mukava kulkea yhdessä pelaajien kanssa!

Ringetteä pienellä paikkakunnalla ja onko se enemmänkin uhka vai mahdollisuus.

Kaisa Laatikainen 

BLD Ringette 

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne