Yhteistyössä on virtaa

30.11.2022, Laitilan Jyske

Mitä on yhteistyö? Hyvän yhteistyön lähtökohta on se, että suunnittelu tehdään aidosti alusta saakka yhdessä. Yhteistyölle ja tapaamiselle pitää myös olla aito tarve, ei riitä, että koollekutsuja järjestää kokoontumisen ja kertoo, mitä on suunnitellut. Yhteistyötä tekevän ryhmän täytyy tunnistaa yhteiset tavoitteet. Tähän täytyy myös löytyä motivaatio, halu tehdä yhteistyötä. Tämä on sekä toimivan yhteistyön elementti että mahdollinen kompastuskivi – jos yhteistyöhön ryhtyneet toimijat eivät löydä motivaatiota, toiminta lopahtaa ennen pitkää. Olemme syksyn aikana pyrkineet tiivistämään alueemme lähiseurojen välistä yhteistyötä kehittämällä uusia toimintamuotoja sekä pohtimalla, miten tulevaisuudessa muodostaa ja turvata kilpasarjojen pelaajapolku seuroissamme.

Yhtenä uutena toimintamuotona, Etelä-Suomen alueen innoittamana, sovimme järjestettäväksi ringettekouluikäisten pelibailut -tapahtuman. Näitä on tarkoituksena järjestää neljä tämän kauden aikana, syyskauden puolella kaksi ja keväällä kaksi tapahtumaa. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin 12.11.2022 Laitilassa. Tapahtumaan osallistui 18 innostunutta ringettekoululaista. Aamulla kokoonnuttiin Laitilan jäähallilla, jonka edestä lähdimme yhteiselle alkuverryttelylle. Alkuverryttelyssä tehtiin leikinomaisia liikkuvuusharjoitteita, pelattiin hippaa, kisattiin nopeudessa ja loppuun kevyesti venyteltiin. Lämmin tuli ja posket punaisiksi ja näinpä verryttelyn päätteeksi suunnattiin sisälle jäähalliin varusteiden pukemiseen.

Jäällä oli yhdellä alueella ringeten pelaamista ja kentän toisessa päässä oli rakennettuna luistelurata. Tytöt jaettiin kahteen ryhmään, joista toiset menivät pelaamaan ja toinen ryhmä luisteluradalle. Noin viidentoista-kahdenkymmenen minuutin jälkeen vaihdettiin ryhmät toisinpäin, jotta kaikki pääsisivät pelaamaan ja vastaavasti myös luisteluradalle. Pelibailujen ollessa viimeisellä viisitoistaminuuttisellaan, tuli kentälle seuramme Jussi-nalle, maskotti, joka on ollut ahkerasti harjoittelemassa perheluistelukoulussamme. Jussi herätti ihastunutta ihmetystä, hän oli pukeutunut suuren urheilujuhlan kunniaksi monen pienen ringetenpelaajan suurimman idolin, Susanna Tapanin pelipaitaan. Tytöt kerääntyivät Jussin ympärille innoissaan ja varmasti ihan jokaisen kanssa tuli heitettyä läpyt tai jopa kahdetkin. Jussin perään muodostettiin hieno ringettejuna, koostuen mailoista ja ringettekoululaisista. Loppuun pienet pelurit haastoivat Jussin vielä luistelukisaankin, jossa oli monta iloista onnistujaa ja taitajaa.

Jäällä olon jälkeen mentiin vielä kahvioon nauttimaan välipalaa ja hallilta poistuessaan jokainen ringettekoululainen sai tikkarin vielä matkaevääksi. Tytöt kokivat tapahtuneen superkivaksi, kertoman mukaan pelaaminen oli tosi huippua ja Jussi-nalle oli myös yksi tapahtuman kohokohdista. Jäämme innolla odottamaan seuraavaa pelibailut -tapahtumaa. 

Sirpa Karkkonen, Ringettevastaava, Laitilan Jyske ringette

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne