Kun ringette koukkasi mukaansa

09.03.2022, Liittohallitus

Muistan vielä ystäväni sanat korvissani: Tulette jäämään ringetteen koukkuun. Tämä tapahtui viitisen vuotta sitten, kun tyttäreni silmät ilosta loistaen tuli ringettekoulun ensimmäiseltä jäältä ja kysyi, milloin pääsee uudelleen. En silloin vielä tiennyt, että koukkuun jääminen tarkoittaa myös minua! Joukkueeseen siirtymisen yhteydessä nykäistiinkin hallilla hihasta ja kysyttiin joukkueenjohtajaksi. Siinä pestissä on ollut ihanaa seurata pelaajien ja joukkueen kasvua! Mutta ei koukkuun jääminen jäänyt siihen. Myöhemmin mukaan tulivat seuran hallitus, Ringetteliiton työryhmä ja hallituksen jäsenyys.

Ringette voi antaa paljon myös meille vanhemmille, joilla ei ole itsellään ringettetaustaa. Vapaaehtoisten rooli harrastamisessa onkin merkittää. Ilman meitä vanhempia ei huolto pelaa, pelikellot käy tai tehdä pidemmän aikavälin suunnitelmia ringeten edistämiseksi seurassa. Vapaaehtoisrooleja on erilaisia, ja niiden esittelyyn kannattaakin seurassa käyttää hetki aikaa.

Ringetteliiton toimintaan lähdin tutustumaan työryhmähaun kautta. Kun oma ringettetaustani on vielä lyhyt, mutta töiden kautta viestinnän ja markkinoinnin kehittäminen on tuttua, valikoitui viestintä ja markkinointi -työryhmä omaksi valinnaksi. Monesti meillä onkin paljon osaamista työelämästä tai muista harrastuksista, joista myös ringette hyötyisi.

Ja kun lajiin ihastui, niin rohkaistuin myös hakemaan Ringetteliiton hallitukseen. Työryhmissä ja hallituksessa tehdään paljon ringeten näkyvyyden ja lajin elinvoimaisuuden eteen. Tulevat MM-kisat ovat monella tapaa näytön paikka ringetelle. Otetaan tästä vuodesta kaikki irti ja tehdään ringette tutuksi niin lajina kuin yhteisöllisyyden näkökulmasta. Meistä jokainen voi tykätä somessa ringetteaiheisistä päivityksistä ja tällä pienellä eleellä lisätä lajin näkyvyyttä. Ja tietenkin olemme katsomossa kannustamassa Suomi voittoon!

Olen oppinut paljon uutta tällä lyhyellä ”ringetteurallani” ja saanut paljon uusia tuttavuuksia. Eikä oman pelaajapolun puuttumisesta ole ollut haittaa, vaan aikuisiällä mukaan lähteminen tuo erilaista näkemystä lajin tukemiseen ja kehittämiseen.

Lähdethän rohkeasti mukaan, kun seuraavan kerran kuulet, että joukkue, seura tai Ringetteliitto hakee vapaaehtoisia eri pesteihin! Sinulla on varmasti osaamista ja annettavaa, ja hyvässä porukassa on mukavaa opetella myös uutta.

Herttaliisa Tuure
 

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne