Blue Rings - pelaajan urapolku

21.01.2022, Blue Rings SM

Kuva: Timo Kupiainen 

 

Meillä Blue Ringsissä on jo vuosikymmenen ajan toiminut useita joukkueita aina ringettekoulusta SM-joukkueeseen asti. Seuran tavoitteena on ollut rakentaa toimivat ikäkausijoukkueet sekä muodostaa pelaajille urapolku, joko kilpailu- tai harrastuspainotteinen. Tässä vieraskynässä tutustumme hieman tarkemmin pelaajan urapolkuun pelaajan näkökulmasta. Pyysimme B-joukkueen Jenni Mikkolaa vastaamaan kysymyksiin aiheesta;

Pidätkö pelaajana tärkeänä, että pystyt jatkamaan pelaamista samassa seurassa?

- On ollut tosi tärkeää, että olen pystynyt pelaamaan samassa seurassa. Mielestäni on hyvä, että on tutut valmentajat ja pelaajat, joiden kanssa tehdään töitä lähes päivittäin. Meillä on myös hyvä ympäristö ja puitteet, mikä on auttanut kehittymään todella paljon.

Pelaat tällä hetkellä sekä B- ja SM-sarjaa, miten koet tämän?

- On ollut tosi paljon hyötyä, että saan pelata molempia sarjoja. Otteluita tulee paljon ja minusta pelit kehittävät parhaiten. Pääsee pelaamaan itseä parempia pelaajia vastaan, mikä kehittää valtavasti. Lisäksi olen saanut SM-sarjan pelaajilta paljon tärkeitä vinkkejä ja päässyt siihen ympäristöön oppimaan ns. ringeten huippu-urheilua ja nähnyt mitä se taso vaatii. Tietysti saan myös todella paljon arvokasta kokemusta SM-sarjan peleistä, jota pystyn hyödyntämään myöhemmin uralla sekä B:een peleissä.

Koetko mitään haittaa siitä, että pelaat kahdessa joukkueessa?

- En näe tässä järjestelyssä juuri mitään haittaa. Ainut asia on se, että pelit ja treenit menee välillä päällekkäin eikä kaikkiin tapahtumiin aina pääse, mutta pääasia että pääsee pelaamaan. Tietysti pitää muistaa myös levätä ja pitää vapaapäiviä, mutta tästäkin pidetään hyvä huoli valmennuksen kanssa.

Mitä tavoitteita ja ajatuksia sinulla on tulevaisuuden osalta?

- Tulevaisuuden tavoite on kehittyä niin hyväksi pelaajaksi, kuin mahdollista ja tietenkin pelata maajoukkueessa ja voittaa MM-kultaa. Ensi kauden osalta tavoittelen pelipaikkaa SM-joukkueessa. Tämä kausi on ollut hyvä sisäänajo kausi, kun olen saanut olla mukana peleissä. Haluan myös pystyä pelaamaan terveenä mahdollisimman pitkään ja olla esimerkkinä nuoremmille pelaajille.

Juuri tämänkaltaisia pelaajapolkuja tavoittelemme, joissa nuoret pelaajat pääsevät harjoittelemaan ja pelaamaan vanhempien/kokeneempien kanssa. Pyrimme tällä myös innostamaan nuorempia, kun he pääsevät pelaamaan seuran omien esikuvien kanssa. Tavoitteena on, että siirtyminen juniorisarjoista aikuistensarjaan olisi mahdollisimman luontevaa. Yhteistyö nuorten ja aikuisten joukkueiden kesken on avainasemassa pelaajien urapolkua kehittäessä ja me aiomme jatkaa samalla mallilla tulevinakin vuosina.

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne