Psyykkinen valmennus

06.01.2022, Helsinki Ringette SM-joukkue

Kuva: Timo Kupiainen


Saimme kesällä lisää ammattitaitoa valmennustiimiin, kun mukaan jengiin liittyi urheilupsykologi Janica Järvenpää. Janica on itse pelannut ringetteä aikoinaan naisten SM-sarjassa, lajin henkisen puolen ongelmat ovat siis hänelle tuttuja.

Osa joukkueestamme on saanut psyykkistä valmennusta jo esimerkiksi koulussa, mutta osalle tämä on ensimmäinen kerta. Psyykkinen puoli on urheilussa lähes yhtä tärkeässä roolissa kuin fyysinenkin, joskus jopa tärkeämmässäkin. Meillä on todella nuori ja kokematon joukkue, joten psyykkisellä puolella löytyy valtavasti kehitettävää.

Janican kanssa ollaan kokoonnuttu yleensä kerran viikossa yhdessä juttelemaan eri aiheista. Ollaan työstetty esimerkiksi asioita kuten: miten päästä epäonnistumisesta yli, miten parantaa joukkuehenkeä sekä ymmärtää toisen toimintatapoja paremmin. Joskus käydään läpi myös akuutteja fiiliksiä ja ongelmia. Osa on käynyt juttelemassa myös kahdenkesken mieltä painavista asioista.

Toivotaan ja uskotaan, että tämän kauden jälkeen olemme kasvaneet niin yksilöinä kuin joukkueenakin tällä osa-alueella hurjasti eteenpäin. Työt jatkuu. Nähdään halleilla!

Janica kommentoi kulunutta kautta näin: "On ollut niin kiva päästä takaisin ringeten pariin ja yhteistyö Helsinki ringeten kanssa on ollut antoisaa! Ollaan päästy psyykkisessä valmennuksessa(kin) hyvin alkuun ja saatu mielenkiintoisia keskusteluja aikaiseksi. Tästä on hyvä jatkaa, en malta odottaa mitä loppukausi tuo tullessaan!''

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne