Kiekko-Espoon tulevaisuus ringettekouluissa

16.10.2021, Kiekko-Espoo, Ira Merivaara ja Petra Anttila

 

Kuva vuosien takaa, kaudelta 2018-2019 

Kaudella 2021-2022 Espoossa pyörii ensimmäistä kertaa ikinä ringettekoulu neljässä eri jäähallissa viitenä päivänä viikossa. Kiekko-Espoon yhdistyminen on mahdollistanut tiiviin toiminnan seuran sisällä ja nyt tälle kaudelle pääsimme starttaamaan ringettekoulut sekä Espoonlahden että Matinkylän jäähalleissa tuttujen Leppävaaran ja Laaksolahden lisäksi. 

Haimme toiminnan käynnistämiseksi OKM tukea, jota meille iloksemme myönnettiinkin. Tällä kustannamme mm. jääkuluja, ohjaajien korvauksia sekä välinehankintoja. Olemme tähän myös budjetoineet jonkun verran markkinointikuluja. 

Uudet ringettekoulut Espoonlahdessa ja Matinkylässä on otettu todella innokkaasti vastaan. Lapsia on kummassakin lähes 30 ja koko kaudelle olimme asettaneet tavoitteen 25 tyttöä per uusi ringettekoulu. Nyt olemmekin siis jo saaneet nostaa tavoitetta ylöspäin! Uskomme, että hyvän alun on mahdollistanut elokuussa ilmaiset luistelukoulut, jonne saimme perheitä mukaan näkemään laadukasta toimintaamme ja saimme heidät sitoutumaan jatkamaan uuden harrastuksen parissa. Toivomme, että hyvän alun jälkeen saamme toiminnan jatkumaan tulevilla kausillakin. 

Ringettekouluissamme on tällä hetkellä mukana vajaa 150 tyttöä. Suuri ringettekoululaisten määrä on mahdollistanut jo useamman vuoden Ringettekoulu 2.0 perustamisen. Projektinimeltään Ringettekoulu 2.0 on yhtä laadukasta toimintaa kuin ringettekoulu, kuitenkin ilman sen suurempaa sitoutumista ja edelleen pääpainopisteinä toimivat leikit ja kisailut, kuten ringettekoulussakin. Uutuutena toimintaan tulee ryhmäytyminen ennen jäätä erilaisten leikkien kautta ja lapset sekä aikuiset pääsevät näkemään millaista joukkuetoiminta tulisi seuraavalla kaudella tämän ikäluokan lapsille olemaan. Mukaan 2.0. toimintaa kutsumme kaikki ringettekoulussa olevat 2015 syntyneet tytöt, joista kauden 22-23 G-joukkue tullaan muodostamaan. Toki mainostamme toimintaa myös täysin ulkopuolisille 2015 syntyneille innokkaille tytöille. 

Tulevaisuuden tavoitteenamme on lähteä kasvattamaan pelaajapolkua ylöspäin myös Espoonlahden sekä Matinkylän alueilla. Kenties tulevaisuudessa näemme kaukaloissa myös EPS ja Blues joukkueet! 

Toivottavasti muutkin seurat ovat saaneet ringettekoulut käyntiin ympäri Suomen! Meiltä Espoosta saa rohkeasti kysyä neuvoja, vinkkejä tai sparrausapua ringettekoulun käynnistämiseen ja ideointiin. 

 

Ringette terkuin,

Ira Merivaara ja Petra Anttila

Kiekko-Espoo ringeten lajipäällikkö ja Kiekko-Espoo ringeten seuravalmentaja

 

 

 

 

 

 

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne