R I N G E T T E

ILOPELI - ÄLYPELI - YHTEISPELI

 

Tältä näyttää ringette!

Miten voin aloittaa ringeten harrastamisen?

Ringeten voi aloittaa esimerkiksi ringettekoulussa. Katso täältä paikkakunnat, joissa toimii ringettekoulu.

Ringetteä pelataan eri puolilla Suomea noin 40 seurassa. Harrastajia löytyy luistelu- ja ringettekoululaisista aktiivisiin aikuisharrastajiin ja lajin huipulle tähtääviin urheilijoihin. Ringetessä kilpailutoimintaa järjestetään paikallisesti aluesarjoissa, valtakunnallisesti turnauksissa, nuorten CSarjassa ja BSM-sarjassa, sekä naisten Ykkös- ja SM-sarjassa. Harrastetoimintaa on tarjolla nuorille ja aikuisille valitsemansa tason mukaan joko lady- tai N-joukkueissa.  

Ringetessä onnistuu jo ensimmäisillä kerroilla 

Ringette on vauhdikas, alunperin tytöille ja naisille kehitetty, jäällä pelattava joukkuepeli. Ringette on turvallinen peli, koska siinä ovat vartalokontaktit kiellettyjä. 

Ringette on helppo aloittaa. Jo vähäisellä luistelutaidolla voi nauttia ringeten pelaamisesta. Ringetterengasta kuljetetaan pitämällä ringettemailan kärkeä renkaan sisässä. Ringetteä on helppo hallita ja rengas pysyy kuljettaessa mukana paljon helpommin kuin esim. kiekko tai pallo. Ringetellä on helppo harhauttaa vastustajaa ja sen suojaaminen on helpompaa kuin poisottaminen.

Ringetessä on huomioitu kaikkien osallistuminen

Ringetessä korostuu yhteispelin merkitys. Ringetessä ei voi sooloilla, eli kukaan ei voi yksin kuljettaa rengasta omalta maalilta vastustajan maalille saakka. Ringetessä on aina syötettävä siniviivan yli pelin edetessä kumpaan suuntaan tahansa pelialuetta.

Varusteet?

Alkuunpääsyyn riittää pelkät luistimet, kypärä, ringettemaila ja -rengas. Harrastuksen edetessä myös varusteet kehittyvät. Sarjapeleissä pakollisia varusteita ovat jääkiekkoluistimet, kasvosuojuksellinen kypärä, polvi- ja kyynärsuojat, pelihanskat ja kaulasuojus.

Tilaa ringeten esittely uuteen seuraan, kouluun tai päiväkotiin

Ringetteliitto järjestää yhdessä jäsenseurojen kanssa ringeten esittelyjä lajista kiinnostuneille seuroille, sekä kouluille ja päiväkodeille. Tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle mahdollisuus kokeilla ringetteä ja innostua mukaan ringeten seuratoimintaan. 

Kysy lisää: Suomen Ringetteliitto, Matti Virtanen, matti.virtanen@ringette.fi