Ringettekoulu on luistelukoulu

Ringettekoulu on luistelukoulu, jossa luistelutaitoja opetellaan leikkien avulla. Moni lapsi tulee ringettekouluun oppiakseen luistelemaan. Ringettekoulu antaa lapselle muutakin. Liikuntataitojen lisäksi ryhmässä harjoittelu kehittää sosiaalisia taitoja ja siellä solmitaan usein uusia ystävyyssuhteita. Luistelutaidon lisäksi ringettekoulussa opetellaan ringeten alkeita.

Liikunnalla on entistä tärkeämpi merkitys lasten terveydelle. Se vaikuttaa myönteisesti lapsen kasvuun ja kehitykseen. Liikunnallisen elämäntavan syntyminen lapsuudessa ja sen säilyttäminen läpi nuoruuden on sijoitus tulevaisuuteen.

Ringettekoulun jälkeen lapsi voi halutessaan jatkaa ringeten harrastusta seuran juniorijoukkueissa.

 

Katso tästä lähin ringettekoulusi!

 

 

Seuroille

Ringettekoulu on seuran tärkein joukkue. Tilaa tarvitsemasi luistelu -ja ringettekoulun markkinointi -ja tukimateriaalit markkinointi -ja logot sivulta.

Ohjaajille

Luistelu- ja ringetteloulujen ohjaajille löytyy materiaaleja ja oppaita jotka auttavat laadukkaiden harjoituskertojen toteuttamiseen.

Luistelu- ja ringettekoulussa tarvittavat varusteet

Ringettekoulussa lapsille riittää alkuun varusteeksi kypärä (suositellaan kasvosuojusta), luistimet ja hanskat. Muita varusteita voi hankkia myöhemmin. Käytettyjä varusteita kannattaa kysyä omalta seuralta.

Luistimet

Sopivan kokoiset luistimet tukevat nilkkoja ja kantapäitä. Varpaiden ottaessa kevyesti kiinni luistimen kärkeen, kantapään ja kengän väliin pitäisi mahtua yksi sormi. Älä jätä kasvuvaraa! Riittävän tasoiset luistimet voi myös löytää käytettynä.

Vanhempien on hyvä huolehtia, että lapsen luistimet ovat terävät. Terän molempien kanttien tulee tuntua teräviltä.

Luistimen nauhat sidotaan varpaiden kohdalta suhteellisen löysästi, nilkan kohdalta tiukasti ja yläosasta väljästi niin, että varren suusta mahtuu sormi kengän ja jalan väliin. Lapsen tulee päästä kyykkyyn luistimet sidottuina ilman, että kantapäät nousevat ilmaan.

Ringettemaila

Ringettemaila on sopivan pituinen, kun se ylettyy kainaloon lapsen seisoessa ilman luistimia. Maila, joka menee yli lapsen kainalon luistimet jalassa, on liian pitkä ja estää oikean mailatekniikan oppimista.

Mitä on ringette?

Ringette on tyttöjen ja naisten oma jäällä pelattava joukkuelaji. Ringette on iloinen ja vauhdikas taitolaji, jossa voima korvataan vauhdilla ja taidolla. Peli on kotoisin Kanadasta ja Suomessa sitä on pelattu noin 40 vuotta. Suomi on tällä hetkellä Ringeten hallitseva maailmanmestari. Ringetteä pelaa Suomessa noin 4000 harrastajaa.