Show Your Skills -taitokisat

Henkilökohtaisten ringettetaitojen opetteleminen on yksi tärkeä osa-alue ringettepelaajan ja -maalivahdin polulla. Liiton Show Your Skills -taitokisojen taitotestit ovat oiva tapa edistää ja seurata omien lajitaitojen kehittymistä mielekkäällä tavalla. Se antaa myös valmentajalle palautetta siitä, kuinka hyvin hän on osannut edistää taitojen harjoittelemista harjoituksissa. Kisat sopivat parhaiten E-junioreille ja sitä vanhemmille.

Suomen Ringetteliitto järjestää junioreille taitokisat kerran vuodessa. Huom! Taitokisat Vantaalla Tikkurilassa tammikuussa 2021 peruttu.


Järjestä seuran omat taitokilpailut

Tavoitteena on, että jokainen ringetteseura järjestää seuran omat taitokisat, johon kaikki halukkaat seuran junioripelaajat ja -maalivahdit osallistuvat. Tapahtuman tulisi olla luonnollinen osa seurojen ja joukkueiden vuosikalenteria. Kisat ovat yksi kiva ja erilainen ringettetapahtuma pelaajille ja maalivahdille kauden aikana. Lisäksi se auttaa innokkaita pelaajia ja maalivahteja seuraamaan omaa lajitaitojen kehittymistä.

Ohjeet taitokilpailun suorituspisteisiin

* Kirjalliset suoritusohjeet tästä linkistä
* Katso videot suorituksista: Luistelu- ja teränkäyttö, Laukaisupisteet, Syöttö ja syötön vastaanotto, Maalivahdin testit

Tilaa valmis taitokisa ja -harjoittelupaketti!

Seurojen käyttöön on tehty valmis paketti, joka sisältää testien tekemiseen tarvittavat välineet sekä ohjeet. Paketissa olevia välineitä voi ja pitääkin hyödyntää taitokilpailujen lisäksi myös seuran perusharjoituksissa.

Paketti sisältää mm. kaksi helposti mukana kuljetettavaa laukaisupressua, jotka on helppo kiinnittää maaleihin. Niitä kannattaa siis hyödyntää säännöllisesti jääharjoittelussa. Taitoharjoittelussa on tärkeää, että suorituspisteitä on monta, jotta pelaajat saavat mahdollisimman paljon harjoitusta ja toistoja. Jos jäällä on paikalla kaksi maalivahtia, kannattaa jäälle rakentaa neljä laukaisuharjoittelupistettä pressujen avulla. Pakettiin kuuluu myös iso taktiikkataulu, joka voidaan ripustaa laidan pleksiin. Sitä voi koko seura hyödyntää. Usein on myös pulaa merkkikartiosta. Paketin mukana tulee 50 kevyttä kartiota, joita on helppo kuljettaa mukana jään lisäksi vaikka ulos oheisharjoituksiin.

Paketin hinta on 260€. Paketin toimituksen postikulut veloitetaan erikseen. Paketteja voi tilata liitosta.

Paketti sisältää:

Kasva Urheilijaksi -testipalvelu

Olympiakomitean Kasva Urheilijaksi -palvelusta löytyy erilaisia testejä niille 11-15 -vuotiaille ringeten pelaajille, jotka haluavat kehittää itseään urheilijoina. Sivuilla on ohjeet testien tekemiseen. Lisäksi pelaaja voi syöttää omat tuloksensa järjestelmään ja näin saada palautetta omista tuloksistaan. Kuinka monipuolinen urheilja olet? Onko elämänrytmisi urheilullinen? Harjoitteletko ja liikutko riittävästi? Mikä on motivaatiosi? www.kasvaurheilijaksi.fi