Kilpailu ja harjoittelu

Pelaamisen riemua ja jännitystä 

Kilpaileminen eli pelit ja turnaukset ovat tärkeä osa lasten ja nuorten ringetteä. Pelaaminen on jännittävää ja se tarjoaa vahvoja elämyksiä. Liiton alueet ja seurat järjestävät aluesarjoja, turnauksia ja ystävyyspelejä 6 - 19 -vuotiaille lapsille ja nuorille.

Ikärajat kaudella 2020 - 2021:

G-juniorit 13-14 Alueturnaukset
F-juniorit 11-12 Alueturnaukset
E-juniorit 09-10 Aluesarja
D-juniorit 07-08 Aluesarja
C-nuoret 05-06 Csarja sekä SM-turnaus
B-nuoret 02-04 Valtakunnallinen SM-sarja ja
alueellinen N-harrastesarja

 

Pelisäännöistä sovitaan yhdessä valmentajien, vanhempien ja lasten kanssa

Jokaisen kilpailutoimintaan osallistuvan G-C -juniorijoukkueen on palautettava pelisäännöt kausittain.

Lue lisää...


Kilpailusuosituksissa linjataan kilpailutoimintaa

Ringeten kilpailusuosituksissa on linjattu, minkälainen kilpailutoiminta sopii eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Lapsi tai nuori ei ole aikuinen pienoiskoossa, vaan kilpailu ja harjoittelu tulee suhteuttaa osallistujien kehitysvaiheisiin. Lasten ja nuorten kilpailut eivät saa olla kopioita aikuisten tapahtumista. Mm. G-D -junioreiden peleissä kaikki lapset pääsevät pelaamaan yhtä paljon.

Katso lisää Ringeten kilpailusuositukset

Kuva Timo Kupiainen

Lapsen kehitys on yksilöllistä - Pelaajan Polku opastaa matkalla 

Jokaisen lapsen ja nuoren fyysinen kehitys tapahtuu yksilöllisesti. Biologinen kehityshaitari 8–14 -vuotiailla on erittäin laaja. Alle 14 -vuotiaiden lasten ja nuorten kilpailutulosten perusteella on mahdotonta ennustaa, kenestä mahdollisesti tulee huippu-urheilija ja kenestä ei. Pelkkien voittojen ja tulosten tavoittelemisen aika ei ole vielä lapsuusiässä. Monipuolisten liikunta- ja ringettetaitojen ja fyysisten ominaisuuksien kehittäminen ovat tärkeempiä.
Mitä taitoja tarvitaan? Kuinkapaljon tulisi harjoitella? Mitkä voisivat olla valmennuksen sisällön painopisteitä eri ikäluokissa? Näihin kaikkiin vastauksia antaa ringeten Pelaajan Polku.

Tutustu Ringeten Pelaajan Polkuun 

Saman linkin takaa löytyvät myös muiden lajien polut kiinnostuneille.

Kuva Timo Kupiainen

Kasva Urheilijaksi -testipalvelu 11-15 -vuotiaille 

Olympiakomitean Kasva Urheilijaksi -palvelusta löytyy erilaisia testejä niille 11-15 -vuotiaille ringeten pelaajille, jotka haluavat kehittää itseään urheilijoina. Sivuilla on ohjeet testien tekemiseen. Lisäksi pelaaja voi syöttää omat tuloksensa järjestelmään ja näin saada palautetta omista tuloksistaan. Kuinka monipuolinen urheilja olet? Onko elämänrytmisi urheilullinen? Harjoitteletko ja liikutko riittävästi?

Lue lisää testeistä

 

Millainen kannustaja sinä olet? Tähtäätkö huippuaikuiseksi?

Lasten kanssa toimivat aikuiset (valmentajat, vanhemmat jne.) vaikuttavat ratkaisevasti lasten kilpailemisen ilmapiiriin. Lasten kilpailut ovat lasten oma juttu, ei aikuisten tunteiden temmellyskenttä. Aikuisten oikea reagointi lapsen kilpaurheilussa vastaantuleviin tilanteisiin on tärkeintä. Lapsi ja nuori harjoittelee kilpaurheilun kautta ilon tunteita, pettymysten kestämistä ja monia tunteita siltä väliltä. Aikuisen tehtävä on tarjota lapsen kehittymässä olevalle itsetunnolle ravintoa, joskus kannustusta, joskus lohduttamista.

katso tietoisku kannustuksesta (kesto 40sek)
katso Huippuaikuisen valmennusvideo (kesto 5:20 min)